
Gullaschsuppe med citrusfrugter
- 25 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk. Mou Gullaschsuppe, 1000 g
- 6 blandede citrusfrugter, f.eks. blodgrape og appelsin
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. akaciehonning
- 1 tsk. grofthakket timian
- Friskkværnet peber
- Bredbladet persille
Sådan tilbereder du retten
- Åben pakken med Mou Gullaschsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over medium varme, og varm suppe op til kogepunktet under jævnlig omrøring.
- Skyl citrusfrugterne, og skær skrællen af dem ved at lade en skarp kniv glide mellem skallen og frugtkødet i baner. Sørg for at fjerne de hvide hinder, når du skærer.
- Skær forsigtigt citrusfileterne fri fra lamellerne, som er de gennemsigtige hinder, der skiller citrusbådene fra hinanden.
- Pil hvidløg og hak det helt fint med en kniv, eller riv det på et rivejern.
- Vend citrusfileterne med hvidløg, akaciehonning og timian.
- Fordel suppen i fire skåle og læg et par skefulde citrussalat oven i hver skål. Server resten af salaten ved siden af, så hver spisende selv kan tage mere.
- Pynt med persille og friskkværnet peber - og server straks den varme suppe med citrussalat.
- Velbekomme!
Tips
- Denne suppe vil smage rigtig dejligt med et stykke brød til. Må vi anbefale vores gode suppebrød, som du kan forberede lang tid i forvejen? I opskriften giver vi også en masse idéer til, hvordan du kan variere brødet, så det passer til din suppe. Hvis du er frisk på at gå hele vejen med citrussmagen til gullaschsuppen, kan du prøve at krydre dit brød med citronpeber.
- Alle supper bliver endnu mere fristende at se på, hvis de får lidt grønt på toppen. I denne opskrift kan du tage nogle af de inderste fine blade på blegselleri-stilkene, og hakke dem til et fint, lysegrønt og aromatisk drys, der passer godt til den krydrede suppe.
- Prøv at smage suppen til med hvidtøl og muskat for en ekstra rund og fyldig smag.
Vidste du…?
- …at gullasch er en autentisk suppe fra Ungarn, der regnes som landets nationalret? Gullasch er karakteriseret ved sit indhold af blandt andet tomat, oksekød, paprika og tomat.
- …at Mou Gullaschsuppe stadig produceres i Esbjerg på den lokation, som Vera og Sigurd Mou i sin tid fik bygget, da successen gjorde deres slagterforretning for trang? Læs mere om Mou-eventyret her og se de hyggelige film, hvor Vera Mou fortæller historien om Mou.
Lav gullaschsuppe fra bunden
Vi har brugt Mou Gullaschsuppe og piftet den op med en frisk citrussalat. Men du kan også vælge selv at lave gullaschsuppe fra bunden. Prøv vores grundopskrift på klassisk gullaschsuppe fyldt med møre tern af oksekød.