Tomatsuppemed quinoa, squash og rugbrødschips

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Tomatsuppemed quinoa, squash og rugbrødschips

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Tomatsuppe, 1000 g
  • 1 chili
  • 200 g quinoa
  • 1 squash
Rugbrødschips
  • 12 skiver tynde skiver rugbrød (eller 8 almindelige skiver)
  • Olivenolie
Print opskrift

Spicy tomatsuppe med sydamerikanske toner

Man skulle næsten tro, at vi havde kreeret denne suppe med det spændende sydamerikanske kontinent i tankerne! For faktisk kommer både tomat, chili, squash og quinoa fra Sydamerika. Quinoa er et lille frø fra nogle flotte, høje buske, der er blevet dyrket i over 6.000 år i Andesbjergene i Peru.

Vi giver måltidet noget sprødhed med noget ærkedansk – nemlig de lækre store rugbrødschips med smag af vores eget lokale superfood – det gode danske rugbrød!

Vores Mou Tomatsuppe er også fyldt med gode ting – vi har nemlig kogt hele høns, oksekraftben og suppeurter af i otte timer og derefter tilsat godt med tomat og piskefløde for at få en dejlig cremet og smagfuld tomatsuppe.

Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Tænd ovnen på 150 °C.
  2. Åben pakken med Mou Tomatsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over medium varme og lad suppen varme op til kogepunktet.
  3. Hak chilien fint (se ’Tips’), kom den i suppen og lad den varme med.
  4. Kog quinoa i letsaltet vand efter anvisning på emballagen. Hæld vandet fra, når quinoaen er kogt færdig og lad den holde sig varm i gryden.
  5. Pensl rugbrødsskiverne på begge sider med olivenolie.
  6. Bag rugbrødsskiverne på en rist cirka 15-20 minutter.
  7. Vask squash’en og skær den i tynde strimler, f.eks. på et mandolinjern, med en kartoffelskræller eller med en ostehøvl.
  8. Når suppen er varm, og de øvrige ingredienser er færdige, tilsættes squash og quinoa de sidste par minutter. Alternativt kan du fordele suppen i fire skåle og lægge først en portion kogt quinoa og derefter den sprøde squash oven i hver portion. Server straks med de store, sprøde rugbrødschips til.

Velbekomme!


Tips

Det er helt op til dig, hvor spicy din suppe skal være. Men du kan faktisk variere styrken meget, alt efter hvordan du behandler din chili. Styrken sidder nemlig flere forskellige steder i chilien. Smag eventuelt først på en lille bid af din chili for lige at få en fornemmelse af, hvor stærk den er. Gør chilien i stand ved at skære stilken af, og fjern derefter kerner og de hvide hinder inde i chilien. Her skal du måske passe lidt på dine fingre, da en meget stærk chili godt kan brænde lidt på huden. Når du har snittet chilien fint, kan du vælge at tilføje den lidt efter lidt til den varme tomatsuppe, og efterhånden smage, om styrken er, som du kan lide det. Hvis suppen bliver lidt for stærk, kan du balancere smagen med en lille smule salt og sukker.

  • Det er rigtig lækkert med en kølig dip eller creme til din suppe – særligt hvis den er lidt spicy! Til denne tomatsuppe med quinoa kan du for eksempel røre 2 dl græsk yoghurt eller skyr med lidt revet citronskal og friskkværnet sort peber. Så har du en dejlig, frisk creme, der er en skøn kølig kontrast til den varme suppe.
  • Hvis du har lyst til et grønt drys oven på din tomatsuppe, så vil det være lækkert med en god skefuld korianderblade oven på suppen. Koriander har en ganske særlig aromatisk smag, som både bruges i det sydamerikanske og asiatiske køkken.

Vidste du…?

  • …at du kan få flere forskellige tomatsupper fra Mou? For eksempel vores Mou Økologisk Tomatsuppe og Mou Tomatsuppe med kødboller og krydderurter
  • …at tomaten slet ikke er en grøntsag, men en frugt? Da tomaten i sin tid kom til Europa fra Sydamerika, troede man, at planten var giftig, og derfor dyrkede man den kun som en dekorativ pynteplante. Det er nu heller ikke så mærkelig, for tomatplanten er jo rigtig flot med sit frodige grønne løv, sine fine gule blomster og de lækre røde frugter..