Majssuppe med sprøde sukkerærter, ingefær og safran

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Majssuppe med sprøde sukkerærter, ingefær og safran

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Majssuppe
  • 1 pk. Mou Oksekødssuppe, 1000 g
  • 4 majskolber
  • 300 g friske sukkerærter
  • 0,5 dl sojasauce
  • 1 tsk. friskrevet ingefær
  • 1 knsp. safran, evt. mere efter smag
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Fyldig majssuppe lavet på oksekødsuppe

Med sit fyld af lækre, knaldgule majs er denne suppe en rigtig sensommer-lækkerbisken. Her er majsene nemlig i sæson, og lige til at bruge som fyld i oksekødsuppen fra Mou.

Vi har krydret suppen med ingefær, soja og safran, som giver en vildt flot gylden farve. Sammen med de orange stykker af gulerod, der allerede er en del af fyldet i Mou Oksekødsuppe, bliver denne suppe altså noget af en farveeksplosion. 

Mou Oksekødsuppe er kogt på okseskanker og oksekraftben, sammen med alle de gode, traditionelle suppeurter i hele otte timer. På den måde får vi al den gode velsmag fra råvarerne over i suppen.

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Oksekødsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over medium varme og lad suppen varme op til kogepunktet under jævnlig omrøring.
  2. Gør majskolberne i stand ved at fjerne de grønne blade og lyse ’hår’, der omgiver kolberne. Skyl kolberne. Sæt en gryde over med letsaltet vand, og læg kolberne i, når vandet koger. Kog kolberne i cirka 7 minutter. Tag dem op, og lad dem køle let af.
  3. Tilsæt ingefær, safran og sojasauce til den varme suppe. Smag til med friskkværnet sort peber.
  4. Skær majskornene fri af kolberne med en skarp kniv. Det gør du nemmest ved at holde den afkølede kolbe på skrå, og derefter lade kniven glide langs majsens hårde kerne, hvorved kernerne bliver løsnet og falder ned på skærebrættet.
  5. Skyl sukkerærterne og skær dem evt. i mindre stykker på skrå.
  6. Fordel suppen i fire skåle, og læg derefter de lune majskorn og de sprøde sukkerærter op i hver skål. Server straks, eventuelt med brød til. Se under Tips.

Velbekomme!


Tips

  • Det vil være rigtig lækkert med et stykke knasende sprødt brød til denne lækre, varmende suppe. Prøv for eksempel disse fristende rugbrødscroutoner, hvor du som en ekstra gevinst får brugt de sidste skiver rugbrød i pakken. Brødskiverne ristes på panden og krydres let, hvilket passer rigtig godt til suppen.
  • Du kan servere et stykke hvid fisk til suppen, hvis du vil have en lidt mere fyldig ret ud af opskriften. Tag et stykke torsk eller en rødspættefilet pr person, krydr med salt, peber og lidt spidskommen, og læg fisken på en pande, hvor du har varmet lidt letsaltet vand og en smørklat. Damp fisken over svag varme i 4-5 minutter, og læg den møre fisk op i suppen, når den er fordelt på tallerkenerne.
  • Hvis du vil have mere fylde i suppen, kan du skrælle et par kartofler og et par gulerødder, og skære dem i mundrette stykker. Tilsæt dem til suppen, efter at du har smagt den til med ingefær, soja og safran. Lad grøntsagerne koge i suppen i cirka 10-15 minutter. Server med sukkerærter og majs som beskrevet.

Vidste du…?

  • …at safran er et krydderi, der er udvundet af de dybrøde støvdragere på krokus-blomsten. Der skal mellem 75.000 og 100.000 blomster til bare ét kilo safran, og derfor er det det dyreste krydderi i verden! Heldigvis er krydderiet meget kraftigt, og derfor kan man fint nøjes med en mikroskopisk portion i sin mad. Man bruger primært safran for den flotte gule, nogle gange endda gyldenrøde farve, som maden får.
  • …at majs både bruges til majsmel, olie og i tørret tilstand, hvor kornene kan poppes til popcorn. I denne suppe får de lækre friske kerner en hurtig kogning, mens de stadig sidder på kolben – men hvis du ikke kan få friske majs, kan du også bruge majs fra dåse eller frost.