Tomatsuppemed feta og agurk

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Tomatsuppemed feta og agurk

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Tomatsuppe, 1000 g
  • 60 g hel fetaost (se 'Tips')
  • 0,5 agurk (se 'Tips')
  • 100 g brødcroutoner (se 'Tips')
Print opskrift

Tomatsuppe i sommerhumør – med syrlig feta og frisk agurk

Mou Tomatsuppe er en af de supper, der bare fungerer hele året rundt… Om vinteren er den din bedste ven, når der er dømt Mouvejr med rusk og kulde, og hvor der er lagt op til et varmt og mættende tilbehør. Men suppen er mindst lige så lækker om sommeren, hvor den hyggelige tomatsuppe med smag af årstidens tomater hopper i sommertøjet.

Tomatsuppen bliver nemlig her serveret med tern af en knasende sprød agurk samt dejlig syrlig og salt hvid feta, som langsomt smelter ud i den varme suppe. Et skønt og let sommermåltid, som vil gøre sig fint som aftensmad på terrassen eller altanen sammen med nogen, som trænger til en god skål suppe efter en dejlig sommerdag. Hvis du ser vores ’Tips’ nedenfor, kan du finde flere idéer til, hvordan du selv kan sætte dit eget præg på suppen – lige som du kan lide det.

Mou Tomatsuppe er lavet på vores grundfond, som er kogt på hele høns, oksekraftben og masser af suppeurter i hele otte timer for at få den ultimative smag ud i suppen. Derefter har vi tilsat godt med tomat, og rundet suppen af med ægte piskefløde, så den bliver cremet og lækker. En rigtig populær suppe, både for store og små!

Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Tomatsuppe. Læg den frosne tomatsuppe i en gryde og sæt gryden over ved medium varme. Lad suppen varme op til kogepunktet under jævnlig omrøring.
  2. Skær eller bræk fetaen i mindre stykker. Du kan også bruge feta, der allerede er skåret i tern.
  3. Skær agurken i mindre tern – som til salat.
  4. Fordel suppe i fire skåle, og læg agurketern og fetastykker i hver portion. Drys med croutoner.
  5. Server med det samme.

Velbekomme!

 


Tips

Det friske tilbehør af agurk og feta er noget, der sætter gang i sommerfornemmelserne. Du kan dog nemt bruge andre friske, sprøde sommergrøntsager som tilbehør til denne suppe – enten sammen med eller i stedet for agurken. Prøv for eksempel sprøde, nye squash, små søde tomater eller en moden peberfrugt i små tern for en frisk og sommerlig topping.

  • Der er noget ved tomatsuppe og ost, der bare passer sammen… Det gælder selvfølgelig for smeltet ost, som kun gør aftensmåltidet endnu mere hyggeligt, når osten bobler på lækre grillede ostebrød, der spises til den varme, cremede og lidt tomat-sødlige suppe. Du kan også bare rive en hård ost som for eksempel parmesan eller cheddar hen over osten. Men i denne opskrift bruger vi feta, som er en frisk og syrlig ost. Og den kølige, friske ost kan altså også noget som kontrast til suppen. Derfor vil du også gøre noget godt for din suppe, hvis du smuldrer en frisk gedeost ned i suppen. Du kan også lægge en skefuld af den flødeost, du ellers smører på brødet, i suppen lige inden servering.
  • Du kan fint bruge færdigkøbte brødcroutoner som tilbehør til denne tomatsuppe, men det er også nemt at lave dem selv. På vores opskriftside har vi flere forslag til, hvordan du kan bruge både dit daggamle lyse brød eller rugbrød til lækre, sprøde croutoner. Der er flere variationer, men i bund og grund handler det om at vende brødet i olie og herefter riste det sprødt på panden eller i ovnen. Du kan også krydre brødet, så det passer til suppen. Se vores nemme opskrifter på hjemmelavede brødcroutoner, rugbrødsstave, italienske grissini og rugbrødscroutoner.

Vidste du…?

  • …at Mou Tomatsuppe indeholder lækre suppenudler, som er med til at gøre suppen til et dejligt mættende måltid? Hvis du har lyst til kødboller i din suppe, kan du vælge Mou Tomatsuppe med Kødboller og Krydderurter.
  • …at agurken, som vi typisk tænker på som en grøntsag, faktisk er et bær? Der findes mange forskellige agurker i verden, men den type, vi typisk spiser i vores salater og på leverpostejmaden i Danmark, hedder en Slangeagurk.