Græskarsuppe med chili og ingefær

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Græskarsuppe med chili og ingefær

  • 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk oliven olie
  • 2 løg, hakket
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 30 g revet ingefær
  • 5-10 g frisk rød chili, alt efter styrke og smag
  • 70 g tomatkoncentrat
  • 700 g hokkaido græskar i mindre stykker
  • 6 dl råsuppe (god bouillon kan også bruges)
  • 1 dl fløde
  • 1-2 tsk. salt
  • 2 spsk. citronsaft
Print opskrift

Har du lyst til en krydret og varmende efterårssuppe? Så er vores opskrift på græskarsuppe lige det, du skal bruge. Til denne nemme græskarsuppe med chili, spidskommen og ingefær bruger vi efterårets lækre, søde hokkaidogræskar og afrunder med lidt fløde. 

Spis suppen i godt selskab og med dine favorittoppings - vi foreslår friske krydderurter - og et friskbagt, sprødt baguette til. 

Velbekomme!


Fremgangsmåde

Varm en stor gryde op med oliven olie, sauter løg, hvidløg, spidskommen, frisk ingefær og chili i 5 min. uden at det brænder.

Kom tomatkoncentrat ved og rør rundt i 1 min for at ”brænde” det lidt af.

Kom stykker af hokkaido i sammen med råsuppen. Koger i 30 min.

Blend i gryden med en stavblender til ensartet konsistens.

Kom fløde og salt ved og smag til med citronsaft.

Anret i skåle med drys af frisk koriander og sprød baguette til.

Græskar/Chili suppe

Græskar/Chili suppe

Hokkaido græskarsuppe med mild chili - kogt på høns og suppeurter

Her har vi sat en opskrift sammen af global inspiration, med udgangspunkt i hokkaido græskar, der oprindeligt stammer fra den japanske ø af samme navn.

Uchiki kuri, som de hedder på japansk, er lidt mindre og lidt mere faste og nøddeagtige end de store amerikanske græskar, du måske kender fra halloween.

De hokkaido græskar, Mou benytter, dyrkes i Danmark. Hokkaido græskar indeholder A-vitaminer, betacaroten, C-vitamin, B6 vitamin og flere mineraler, og de er kendt for at virke varmende på kroppen.

Vores græskar-chili suppe starter med kraften fra en hønsefond og så naturligvis masser af græskarpasta. Vi flødelegerer suppen, og chili og andre krydderier gør den pikant.