Italiensk sandwich med kødboller og salat

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Italiensk sandwich med kødboller og salat

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Tomatsuppe
  • 500 g Mou Tomatsuppe
  • 1,5 spsk. sovsejævner
  • 20 g smør i tern
Meatball sandwich
  • 200 g Mou Kødboller, optøede
  • 2 spsk. neutral rapsolie
  • 2 små løg eller et stort
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille
  • 2 hjertesalat, skyllet og plukket i blade
  • 4 burgerboller
Print opskrift

Klassisk amerikansk ‘meatball’ sandwich med italienske rødder

Hvis vi skal være helt ærlige, så havde slagterparret Vera og Sigurd Mou næppe forestillet sig, at deres populære Mou Kødboller kom til at spille hovedrollen i en italiensk-amerikansk inspireret sandwich 50 år efter, at de gik i produktion.

Men det gør de altså her, endda i selskab med den populære Mou Tomatsuppe, som er kogt på vores gode grundsuppe af høns, okseben og urter, og gavmildt smagssat med tomat og fløde.

Meatball-sandwichen kommer fra det amerikanske køkken, hvor denne lækre klapsammen blev opfundet i køkkenerne hos de italienske husmødre, der havde taget hjemlandets køkken med i kufferten.

Det er i vores fortolkning blevet til en lækker hapser, hvor de saftige kødboller er pakket godt ind i en burgerbolle med knasende salat og persille – og hvor dressingen udgøres af Mou Tomatsuppe, som er jævnet og tilsat en god klat smør.

Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben posen med Mou Tomatsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over på medium varme, indtil suppen er tøet op.
  2. Si nudlerne fra suppen, og tag desuden så meget suppe fra, at der er 500 gram tilbage i suppen. Gem nudler og den suppe, der er taget fra, til anden brug. Se under ’Tips’.
  3. Giv tomatsuppen et opkog og jævn den med saucejævner. Pisk koldt smør i suppen og smag til med salt.
  4. Varm en pande op med olie og rist kødbollerne i nogle minutter.
  5. Skræl løg og skær i fine tern.
  6. Skyl persille og hjertesalat. Tag nogle store blade bredbladet persille fra, og hak resten groft.
  7. Tag panden med kødbollerne af kogepladen, når kødbollerne er gyldne, og vend først løg og dernæst persille sammen med kødbollerne.
  8. Varm burgerbollerne i ovnen efter anvisningen på pakken. Skær burgerbollerne igennem og smør den øverste del med lidt af den lune tomatsauce.
  9. Vend resten af tomatsaucen i kødbollerne.
  10. Læg den skyllede salat og de hele persilleblade på den nederste burgerbolle og fordel kødbollerne mellem dem.
  11. Læg den øverste del af burgerbollen på og servér.

Velbekomme!


Tips

  • Brug de tiloversblevne nudler og suppe som en hurtig frokostret - for eksempel varmet i en gryde med lidt kødboller og drysset med revet ost.
  • Hvis du har lyst til lidt flere friske grøntsager i din meatball sandwich, så vil det smage godt med skiver af friske, søde tomater oven på kødbollerne i tomatsaucen, lavet på Mou Tomatsuppe. Du kan også vælge at servere friskt gnavegrønt som for eksempel gulerødder, peberfrugter og agurker i stænger. Et herligt måltid for store og små!
  • Mou Tomatsuppe er krydret mildt med lidt hvidløg, men hvis du har lyst til en lidt mere ’spicy’ sandwich, så kan du smage den jævnede tomatsuppe til med forskellige krydderier. Prøv for eksempel med lidt chilisauce, et nip cayennepeber eller et godt drys af din yndlings chiliblanding. Du vil også være tro mod sandwichens italienske oprindelse, hvis du smager til med lidt tørret eller frisk basilikum.
  • Skal du gøre din meatball sandwich ekstra lækker, så er det frem med den store ostepakke. Du kan nemlig vælge at gå ’all in’ på denne amerikanske klassiker med en håndfuld mild, revet ost ovenpå den varme blanding af kødboller og tomatsauce. Prøv for eksempel med en helt klassisk dansk flødehavarti, og nyd, hvordan den milde ost smelter ned imellem de lune kødboller og den cremede, smagfulde tomatsauce.

Vidste du...

…at Mou Kødboller er blevet lavet på den samme måde siden 1960’erne, hvor Vera og Sigurd Mou begyndte at lave kødboller i stor stil til deres sultne kunder? Vi stræber altid efter at bruge gode, naturlige ingredienser i vores produkter, ligesom du selv ville have gjort det i dit eget køkken.

…at Mou Kødboller fås i mange udgaver, for eksempel en økologisk udgave, Mou Økologiske Kødboller, lavet på lutter gode økologiske ingredienser, Mou Glutenfrie Kødboller uden hvedemel, og Mou Kød- og Melboller - i godt selskab med vores klassiske melboller? Find alt vores suppetilbehør her!

Flere opskrifter med tomat

Økologisk Tomatsuppe

med italienske kødboller og stegte peberfrugter

Tomatsuppe

med quinoa, squash og rugbrødschips

Tomatsuppe

med bagte tomater og frisk tomatsalsa

Suppetilbehør

Italienske grissini

med ost og tomat

Ristede rugbrødsstave

med chili, hvidløg og sesam

Butterdejsstænger med krydderier

Mou produkter

Produkter / Suppefyld
Mou Økologiske Kødboller

400 g

Produkter / Suppe
Mou Tomatsuppe med Kødboller og Krydderurter

700 g

Produkter / Suppe
Mou Tomatsuppe

1000 g